Na vsebino

Prvenec Mateja Malenška v prvi ligi

Matej Malenšek je poskrbel za izenačenje v Stožicah. Foto: NK Radomlje
Matej Malenšek je poskrbel za izenačenje v Stožicah. Foto: NK Radomlje

Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1). Prvi zadetek za Radomljane je dosegel mladi Matej Malenšek, za katerega je bil to tudi prvi gol v elitni slovenski nogometni ligi.

Olimpija je povedla v 9. minuti iz protinapada, ko je bil uspešen Ivan Durdov. V 38. minuti pa je izenačil Kalcer. Zadel je Matej Malenšek. Tin Hrvoj je podal pred vrata, Matevž Vidovšek je branil, toda žoga se je odbila do 18-letnega Belokranjca, ki je žogo pospravil v mrežo in se veselil premiernega zadetka v Prvi ligi. Nadarjeni napadalec, ki je svojo mlado nogometno pot začel pri NK Bela krajina, je pred dvema letoma z debitantskim nastopom na tekmi proti Celju s 16 leti in 341 dnevi postal najmlajši debitant rumeno-črnih v zgodovini prvoligaškega tekmovanja ter najmlajši debitant med vso prvoligaško konkurenco v sezoni.

Olimpija je znova povedla v 54. minuti po strelu Elšnika z bele točke, končni izid pa je v 78. minuti z glavo postavil Dobrovoljc.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj