Na vsebino

Proti Slovakom brez Kurtića

Jure Balkovec in Jasmin Kurtić sta standardna člana Kekove izbrane vrste; foto: m24.si.
Jure Balkovec in Jasmin Kurtić sta standardna člana Kekove izbrane vrste; foto: m24.si.

Slovenski selektor Matjaž Kek je predstavil seznam reprezentantov za zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. Slovenija se bo 11. novembra v Trnavi pomerila s Slovaško, 14. novembra pa bo sledil še epilog v Stožicah proti Cipru. Na seznamu ni večjih sprememb v primerjavi s preteklimi zbori. Tako sta na njem znova tudi branilec Jure Balkovec (Fatih Karagümrük) in vezist Jasmin Kurtić (PAOK). Kurtić je sicer odpravil težave s poškodbo, zaradi katere je manjkal na dveh tekmah PAOK-a, vendar bo zaradi kartonov prvi dvoboj na Slovaškem izpustil.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo do 21 let, ki bo na sporedu v Romuniji in Gruziji leta 2023, novembra nadaljuje tudi slovenska nogometna reprezentanca do 21 let. Selektor Milenko Aćimović je predstavil seznam reprezentantov, ki bodo proti Albaniji in Češki lovili pomembne kvalifikacijske točke. Pred slovenskimi mladimi nogometaši sta sedaj povratna obračuna, ki sta zelo pomembna z vidika bojev za najvišja mesta v skupini. Slovenija bo najprej 12. novembra v Kopru gostila Albanijo, 16. novembra pa jo na istem prizorišču čaka še dvoboj s Češko.

Na seznamu slovenske reprezentance U-21 sta ponovno tudi Belokranjca - branilec Michael Pavlović (Olimpija) in napadalec Aljoša Matko (Hammarby).

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj