Na vsebino

Posamično in ekipno državno prvenstvo v badmintonu

V sredo, 3. aprila, smo se v Lendavi udeležili državnega ekipnega prvenstva v badmintonu. V predskupini smo prvo tekmo izgubili z 1-4 z OŠ Razkrižje. Edino točko je za našo šolo osvojila ekipa mešanih dvojic Maj Brozovič in Eva Hudak. V drugi tekmi smo tesno izgubili z OŠ Dobrova z 2-3. Točki sta za našo šolo prispevali Daša Mihelič v ženskih enicah in Daša Mihelič ter Eva Hudak v ženskih dvojicah. Tako smo zasedli 13. mesto med 18 šolami.

Čestitke že za samo udeležbo na državnem tekmovanju. Ekipo OŠ Vinica so sestavljali v enicah Samo Biličič in Daša Mihelič, v moških dvojicah Luka Frankovič in Maj Brozovič, v ženskih dvojicah Daša Mihelič in Eva Hudak ter v mešanih dvojicah Maj Brozovič in Eva Hudak. Podrobni rezultati vseh kategorij so na povezavi TUKAJ.

Prav tako je 13. marca v Mirni potekalo državno posamično prvenstvo v badmintonu, ki se ga je udeležila učenka OŠ Vinica Daša Mihelič. Na državnem prvenstvu je tekmovalo 34 učenk v kategoriji starejših deklic. V predskupini je premagala učenko brez boja ter izgubila z učenko OŠ Žužemberk Pio Pintar 5-21. V izločilnih bojih je nato izgubila z učenko OŠ Janka Ribiča Cezanjevci Anino Šumak 15-21 ter tako končala tekmovanje na 17. mestu. Podrobni rezultati vseh kategorij so na povezavi TUKAJ.

Vir: OŠ Vinica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj