Na vsebino

Pohod na Kozice

Polansko turistično športno društvo je tudi letos organiziralo tradicionalni prvomajski pohod. Začetek pohoda je bil ob devetih iz vasi Prelesje v Poljanski dolini. Pohodniki smo nadaljevali pot po cesti ob Kolpi proti Kozicam. Pred vasico Laze smo se po potki povzpeli na Hreljin - nekoč vasico , od katere so dandanes ostale le ruševine. Po kratkem postanku smo se razdelili v dve skupini. Po zahtevnejši - Medvedovi poti so jo ubrali predvsem mladi; ostali smo izbrali nekoliko lažjo- Lešnikovo pot.

Vzpon je bil naporen, saj je končni cilj - Kozice - visok približno 715 metrov. Kljub naporu smo ohranjali dobro voljo in celo zapeli.

Na vrhu, s prelepim razgledom na Poljansko dolino z reko Kolpo, sta nas pričakala Pavel in Božena Majerle s polno košaro dobrot. Napor je bil premagan, korajžno smo jo mahnili nazaj v dolino.

Pohod, ki se ga je udeležilo 41 pohodnikov, je trajal približno pet ur. Najstarejši udeleženec Vlado jih šteje čez osemdeset, najmlajši pa šest let.

Na končni postaji v Prelesju na turizmu KAPŠ smo se ob spremljavi Johove harmonike pogostili s klobasami. Zapele so pevke Polanskega odmeva.

Vir: Polansko turistično športno društvo

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
110
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj