Na vsebino

Nesrečen poraz Črnomaljskih košarkarjev, pred katerimi je še en mesec boja za obstanek

Včeraj so se košarkarji Kolpe odpravili na težko gostovanje v Ilirsko Bistrico, kjer jih je tri kroge pred koncem prvenstva pričakala ekipa Plama Pur. Črnomaljčani bi si v primeru zmage že zagotovili neposreden obstanek med drugoligaško druščino, v nasprotnem primeru pa bi morali to storiti prek dodatnih kvalifikacij. V tekmi, ki je bila zelo izenačena in so odločale malenkosti, je Kolpašem v samem zaključku zmanjkalo mirnih živcev ter so tekmo izgubili v samem zaključku obračuna. Tri sekunde pred koncem so domači zadeli oba prosta meta in tekmo pripeljali do konca z rezultatom 89:87. Pri Kolpi je največ točk nabral Martin Mežan, ki je tridesetim točkam dodal še šest skokov. 19 oziroma 16 točk sta dodala Nejc Butala in Črt Ristič.

Kolpo zdaj čakajo dodatne kvalifikacije za obstanek med drugoligaško druščino, pomerili se bodo proti Medvodam, Ljubljano in ECE Celju.

2. SKL, 22. KOLO

PLAMA PUR : KOLPA ČRNOMELJ 89:87 (18:22, 28:15, 25:27, 18:23)
Muha 22, Šantelj 19 (14 skokov); Mežan 30 (6 skokov), Butala 19, Ristič 16.

Vir: KZS

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj