Na vsebino

Neja Štukelj: Moj odbojkarski svet

Najstništvo je resnično čudovito obdobje, ko se strast do športa lahko razvije v nekaj večjega - nekaj, kar te definira in usmerja tvoje življenje. Sem Neja Štukelj, 15-letna dijakinja Gimnazije Novo mesto. Moje največje veselje je odbojka, ki ji posvetim večino svojega časa. Na igrišču nastopam za več selekcij, kar pomeni veliko treningov in tekem, vendar mi šport prinaša veliko zadovoljstva. Poleg športnih aktivnosti se trudim usklajevati tudi šolske obveznosti, kar ni vedno enostavno, a me veselje do odbojke žene naprej. Moja pot v odbojki se je začela že v petem razredu osnovne šole, ko sem se prvič srečala s pravo odbojkarsko žogo, ki je kmalu postala moja vsakdanja spremljevalka.

Začela sem trenirati v Ženskem odbojkarskem klubu Črnomelj in že takrat sem vedela, da je odbojka nekaj, kar me resnično veseli in navdušuje. Kmalu sem spoznala, da je odbojka več kot le šport – je način življenja, ki te navdihuje, motivira in uči discipline. Po štirih letih treniranja v Črnomlju sem se odločila, da treninge nadaljujem v klubu TPV Volley Novo mesto. Odločitev ni bila lahka, vendar sem vedela, da mi bo to omogočilo boljše pogoje za trening in več priložnosti za napredovanje. V novomeškem klubu sem našla novo ekipo, nove trenerje in nove izzive, ki so me še dodatno motivirali. Trenutno igram za ekipe kadetinj, mladink in članic, kar pomeni, da treniram šestkrat na teden. Vikendi so rezervirani za tekme – tri tekme ob koncu tedna so pravi preizkus vzdržljivosti in predanosti.

Ker je usklajevanje šole in intenzivnih treningov zahtevno, sem se odločila za vpis na športni oddelek Gimnazije Novo mesto. To mi je omogočilo lažjo organizacijo časa in boljše pogoje za učenje. Bivanje v dijaškem domu mi omogoča, da se osredotočam na svoje šolske in športne cilje. Odrekanja, ki jih prinaša takšen način življenja, so neizogibna. Veliko časa, ki bi ga lahko preživela z družino ali prijatelji, je posvečenega treningom in tekmam. Toda na ta odrekanja ne gledam kot na nekaj negativnega. Pravzaprav verjamem, da so ta odrekanja del poti do uspeha. Vsak trenutek, ki ga preživim na igrišču, ves znoj, ki ga prelijem na treningih, in vsaka bolečina po napornem dnevu so del mojega procesa rasti in napredovanja. Vse to me uči vztrajnosti, discipline in predanosti – vrednot, ki mi bodo koristile ne le v športu, ampak tudi v življenju.

Odbojka mi je dala veliko več kot le fizično kondicijo. Naučila me je, kako se soočiti z izzivi, kako sodelovati v ekipi in kako se spopasti s porazi. Vsaka zmaga in vsak poraz sta priložnost za učenje in rast. Naučila sem se, da je pot do uspeha polna vzponov in padcev, in da je prav vsak korak na tej poti pomemben. Ko se ozrem na svoje začetke in na vse, kar sem že dosegla, sem ponosna na svojo odločitev, da sem se posvetila odbojki. Vem, da me čaka še dolga pot, polna novih izzivov in priložnosti, vendar sem pripravljena sprejeti vsak izziv, ki mi pride na pot. Odbojka je postala del mene in vem, da me bo spremljala še dolgo časa.

Vir: Sem'ška mladina, foto: TPV Volley
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj