Na vsebino

Na Aćimovićevem seznamu trije Belokranjci, na Kekovem dva

Lovro Štubljar. Foto: NK Domžale
Lovro Štubljar. Foto: NK Domžale

Slovenska mlada nogometna reprezentanca bo v začetku junija odigrala še zadnji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo do 21 let, ki bo v Romuniji in Gruziji prihodnje leto. Selektor Milenko Aćimović je predstavil seznam reprezentantov, ki bodo kandidirali za nastop proti Andori in Angliji. Na seznamu so trije Belokranjci: vratar Lovro Štubljar (Domžale), branilec Mitja Ilenič (Domžale) in napadalec Aljoša Matko (Olimpija). Štubljar in Ilenič sta na Aćimovićevem seznamu edina predstavnika generacije 2004.

Mlada reprezentanca se bo zbrala 5. junija. Obračun med Slovenijo in Andoro bo 9. junija ob 18.00 v Kranju, medtem ko bo zadnja tekma kvalifikacij z Anglijo 13. junija ob 20.45 v Huddersfieldu.

Slovenija v skupini G po osmih odigranih obračunih zaseda tretje mesto z desetimi točkami. Šest več jih ima Anglija, ki pa je odigrala dve tekmi manj. Na vrhu je Češka z 19 točkami po osmih dvobojih.

Na Kekovem seznamu znova Kurtić in Balkovec

Selektor članske nogometne reprezentance Matjaž Kek je prav tako izbral 29 igralcev za junijske tekme v Ligi narodov B, v kateri se bodo Slovenci merili s Švedsko, Srbijo in Norveško. Na seznamu ni večjih presenečenj, tako da sta na njem znova tudi branilec Jure Balkovec (Karagümrük) in vezist Jasmin Kurtić (Paok).

Slovenija bo tekmovanje v Ligi narodov začela z domačo tekmo proti Švedski, ki bo 2. junija. Sledila bo preizkušnja v Beogradu s Srbijo, od koder se bo reprezentanca vrnila v Slovenijo, nato pa odpotovala v Oslo, kjer bo 9. junija na sporedu tretja tekma v ciklu proti Norveški. Kekovi varovanci bodo nato pripotovali nazaj v Slovenijo in odigrali še četrto tekmo – 12. junija v Stožicah proti Srbiji.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj