Na vsebino

Mlada belokranjska nogometaša v družbi najboljših

Aljošo Matka je zaustavila poškodba. Foto: NK Celje
Aljošo Matka je zaustavila poškodba. Foto: NK Celje

Športni dnevnik Ekipa SN je že šestnajstič zapored izbral najboljšega nogometaša leta 2023, ob tem pa še najboljšega mladega nogometaša, trenerja leta, najboljšega nogometaša v Prvi ligi Telemach in tudi najboljšo nogometašico leta.

Še drugič zaporedoma je naziv najboljšega igralca v Prvi ligi Telemach osvojil kapetan Olimpije Timi Max Elšnik, ki je v tej kategoriji ugnal Žana Vipotnika, tretje mesto je osvojil Žan Karničnik, četrti je bil Rui Pedro, peti pa Aljoša Matko.

Triindvajsetletni napadalec je bil do poškodbe v začetku lanskega oktobra, v tem delu sezone eden izmed ključnih mož Celja. Na desetih ligaških tekmah je dosegel šest golov in prispeval še štiri asistence. Šest nastopov je zbral tudi v kvalifikacijah za konferenčno ligo ter dosegel dva gola. V 12. krogu Prve lige Telemach si je na tekmi proti Bravu zlomil stopalnico in izpustil preostanek jesenskega dela državnega prvenstva. Matko je pred poškodbo prejel tudi vpoklic v slovensko reprezentanco.

V konkurenci mladega nogometaša je z največjim možnim izkupičkom točk prvo mesto pričakovano osvojil Benjamin Šeško. Na drugo mesto se je zavihtel Žan Vipotnik, na tretje pa Mitja Ilenič. Komaj 19-letni nogometaš iz Tribuč se je v začetku lanskega leta podal čez veliko lužo in v dresu New York Cityja uspešno debitiral v ligi MLS. V prvi sezoni je odigral 24 tekem in zbral dve asistenci. Opazno vlogo je odigral tudi v dresu slovenske reprezentance do 21 let.

Vratar slovenske reprezentance in Atletica Madrida Jan Oblak je bil izbran za najboljšega slovenskega nogometaša leta 2023 v 16. izboru športnega dnevnika Ekipa SN. Matjaž Kek, slovenski selektor, je najboljši trener, najboljša nogometašica pa Lara Prašnikar.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj