Na vsebino

Milojević o Matku: Ima kvalitete, ki smo jih iskali

Foto: NK Maribor
Foto: NK Maribor

Na presenečenje mnogih navijačev Maribora se je eden prvih zvezdnikov ekipe Aljoša Matko poslovil od Ljudskega vrta in se preselil na hladni sever Evrope, k švedskemu Hammarbyju.

Po pisanju Ekipe SN naj bi Hammarby Mariboru za Matka plačal okrog pol milijona evrov odškodnine, hkrati so si vijoličasti zagotovili še določene bonuse in tudi nekaj odstotkov od naslednje prodaje. Še pred pol leta bi bila odškodnina verjetno vsaj za sto odstotkov višja, toda v zadnje pol leta je zdaj že nekdanji mariborski napadalec bolj ali manj stagniral.

»Matko lahko igra na večjem delu ofenzivnih položajev. Verjamemo, da bo dal novo dimenzijo našemu klubu. Je mlad, ima velik potencial in komaj čakamo, da ga vidimo v Hammarbyjevem dresu,« je za klubsko spletno stran ob prihodu mladega slovenskega reprezentanta dejal športni direktor Švedov Jesper Jansson.

Zelo zadovoljen z Matkovim prihodom je bil tudi trener Hammarbyja Miloš Milojević: »Je direkten igralec, ki je dober v igri ena na ena, odličen je tudi pri zapiranju. Je eden od največjih slovenskih talentov, ki je igral odlično tudi v članskem nogometu. Zelo lepo se vklaplja v naš igralni sistem in ima kvalitete, ki smo jih iskali.«

Zahvala matičnemu klubu

Matko se je po potrditvi prestopa in odhoda iz Ljudskega vrta ustavil tudi pri matičnem klubu NK Bela krajina, kjer so se začele njegove nogometne sanje. Ob obisku se je črnomaljskemu klubu zahvalil in mu podaril športno opremo, ki bo zagotovo pripomogla k novim zmagam.

Vir: Ekipa24, NK Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj