Na vsebino

Prvi Koupatlon uspešno pod streho

Prvi Koupatlon je za nami. Za vse, ki ste se spraševali, za kaj sploh gre, ste lahko videli, da je šlo za dan prežet s športom, preživet v naravi ob reki Kolpi, dan zabave in druženja. Dogodek je potekal na metliškem kopališču, ki je po dolgem času zopet zaživelo.

Osrednja aktivnost je bilo tekmovanje na poligonu, ki sta ga iz trajnostnih materialov pripravila bivša Exatlonca Samo Petje in Lara Deu, ambasadorja dogodka Koupatlon. K sodelovanju smo povabili tudi druge člane resničnostnega showa, ki je potekal leta 2021 v Dominikanski republiki. Pridružili so se Alen Lamper, Žan Luka Konjar in Igor Mikič aka Mišica kot povezovalec ter komentator tekem.

Tekmovanje je potekalo v treh disciplinah: moški, ženske ter skupine. Med moškimi je bil najboljši Nejc Šuštarič, ki je za prvo mesto prejel večerjo za dve osebi v gostilni Kapušin. V ženski disciplini je zmagala Klara Žalec in si prislužila nočitev z zajtrkom v Viillage resor Majer. Med skupinami so bili najboljši Late Bloomers (Klemen Saje, Dario Cerjanec, Blaž Bahor, Iztok Ogulin) in za nagrado dobili spust po Kolpi s piknikom za štiri osebe, ki ga omogoča Bravina Experience. Na poligonu se je preizkusilo 51 tekmovalcev, od tega devet v moški disciplini, tri pogumne punce v ženski disciplini ter 40 tekmovalcev v skupinski disciplini.

Da je bil dogodek še toliko boljši, so se k sodelovanju odzvali tudi Športno društvo Debeli četrtek in dogajanje popestrili z igranjem odbojke na mivki. V ta namen je Zavod Metlika priskrbel novo mrežo ter črte, da se bo odbojka na metliškem kopališču lahko igrala tudi v prihodnje. Namizno teniški klub Metlika pa je poskrbel za akcijo za ping pong mizami. Društvo KUD Plac je poleg gostinske ponudbe organiziralo tudi turnir v metliškem nožnem tenisu, tako da aktivnosti res ni manjkalo. Plesno društvo Krokar pa je skozi dan skrbelo za animacijo otrok skozi ustvarjanje in gibanje.

Za glasbo in dobro atmosfero je od jutra do večera skrbel DJ Mihaelangelo.

Za ponudbo hrane in pijače so poskrbeli Boom bar, Hiša dobrot Bele krajine s ponudbo Sladke Belokranjke ter točenega piva pivovarne Vizir, KUD Plac ter točeni sladoled lokalnega ponudnika.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem in donatorjem, ki so projekt podprli bodisi finančno bodisi z bogatimi nagradami za naše tekmovalce. Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem, ki so kljub visokim sobotnim temperaturam dan preživeli z nami, vsem tekmovalcem, ki so zbrali pogum in se preizkusili na poligonu ter vsem posameznikom, ki so prispevali k realizaciji projekta Koupatlon.

Dogodek so podprli: Podjetje Status d.o.o. Metlika, Podjetje Kolpa d.o.o., Sunker, proizvodnja pohištva ter ostale storitve d.o.o., Globus, d.o.o., Metlika, Kamm trade Pakiranje d.o.o., Občina Metlika, Gostišče Kapušin, Don Vito Gym, Pivovarna Vizir, Village resort Majer, AVČ Fitnes studio, Elena Ninić s.p., Bravina Experience Bela krajina, Rekreacijsko turistični center Gače, Klemen Bauer, VIA studio video, foto in audio produkcija Uroš Raztresen s.p., Lesene gradnje Vizia, Prelet - Promet S Tekstilnimi Izdelki, Metlika, d.o.o., GTM GOSTINSTVO IN TURIZEM d.o.o., Hotel Bela krajina, Intersport Slovenija, Top dom Metlika

Glede na uspeh, bo dogodek zagotovo zaživel tudi naslednje leto.

Tabela uvrstitev:

Ženska disciplina

Moška disciplina

Skupine

  1. mesto

Klara Žalec

Nejc Šuštarič

Late Bloomers

(Klemen Saje, Dario Cerjanec, Blaž Bahor, Iztok Ogulin)

  1. mesto

Nikolina Lalić

Haris Kurtović

Prebrisani rakuni

(Brina Dokl, Ita Kukman, Matej Dragovan, Klara Žalec)

  1. mesto

Mina Pečavar

Dejan Plavan

Hitri i brzi (Marko Vraničar, Claudio Kuhar, Anton Vraničar, Luka Klasnic)

Vir: Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj