Na vsebino

Luka Šimec in Luka Žafran državna podprvaka

V soboto se je v Kamniku s tekmo v tandemu za kadete uradno pričelo državno prvenstvo v kegljanju za sezono 2023/24. Za kegljaški klub Bela krajina sta nastopila Luka Šimec in Luka Žafran. Skupno je bilo prijavljenih štirinajst parov.

V prvem krogu sta Luka in Luka dobila dvojico Simčič - Begovič iz KK Proteus Postojna in ju z rezultatom 2:0 v nizih suvereno premagala. V drugem krogu sta odigrala proti dvojici iz Slovenj Gradca Kresnik - Kašnik, ki sta lani izločila našo dvojico že v prvem krogu. Po izidu 1:1 v nizih so odločali dodatni meti in sicer vsaka dvojica po štiri lučaje na polno. Zmagala je naša dvojica s 26:21 in tako napredovala v polfinale.

V polfinalu jima je nasproti stala dvojica Kukovec - Ajdnik iz KK Adria Koper. To je bil tudi najbolj napet dvoboj dneva. V prvem nizu je povedla dvojica iz Adrie 139:122. V drugem nizu sta se para izmenjavala v vodstvu do zadnjega lučaja, kjer je naša dvojica za zmago potrebovala "devetko". Luki Žafranu je to tudi uspelo in dvoboj je bil izenačen na 1:1 v nizih. Zopet je bilo potrebno odigrati dodatne lučaje za zmago v dvoboju. Tudi po štirih lučajih je bil rezultat izenačen. Sledila je menjava stez in dodatni štirje lučaji, kjer je naša dvojica z malo sreče dobila dvoboj z rezultatom 49:47.

V dolenjsko obarvanem finalu sta dobila dvojico novomeške Krke Kotnik - Baša. Naši dvojici igra nikakor ni stekla. Dvoboj sta izgubila z 2:0 v nizih in tako osvojila končno drugo mesto ter naslov državnih podprvakov.

Čestitamo!

Vir: KK Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj