Na vsebino

Krka premagala Belo krajino

V 1. krogu pokalnega tekmovanja – Pokal Pivovarna Union se je Bela krajina na domačem igrišču pomerila s favoriziranim moštvom Krka iz Novega mesta in izgubila z 2:3.

Veliko število gledalcev si je ogledalo lepo nogometno predstavo, ki jo je zaznamovala pričakovana terenska premoč gostujočega moštva, ki igra v 2. slovenski nogometni ligi in imajo tudi ambicije za prvo ligo. Novomeščani so povedli že v 11. minuti z golom Tilena Kovačiča. Kljub temu, da je Krka prevladovala na sredini igrišča, je domače moštvo v iz protinapada v 35. minuti z zadetkom Matica Mrviča izenačilo na 1:1, kar so gledalci navdušeno proslavili. Domačini se še niso dobro postavili na svoje položaje, že so gosti takoj v naslednjem napadu povedli z zadetkom Domna Žura v 36. minuti.

V drugem polčasu smo videli bolj odločno Belo krajino, ki se je zavedala, da nima več kaj izgubiti in se je bolj napadalno usmerila. Pritisk na gostujoča vrata je obrodil sadove v 75. minuti, ko je vratar gostov Aljaž Božič po nesporazumu z branilci prispeval avtogol, kar so domači navijači bučno proslavili. Tekma je dobila nov preobrat saj bi v primeru neodločenega izida, sledile enajstmetrovke. Bela krajina je nadaljevala v enakem ritmu po želji za presenečenjem in nekajkrat ogrozila gostujoča vrata. Da pa ne bi prišlo do presenečenja in enajstmetrovk je Krka z golom Tilna Kovačiča v 84. minuti poskrbela za pričakovano napredovanje v naslednji krog. Bela krajina je skušala poravnati rezultat, vendar se ta do konca tekme ni spremenil.

Domači navijači so kljub porazu z velikim aplavzom svoje ljubljence nagradili za borbeno igro.

Vir: NŠ Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj