Na vsebino

Karate klub Črnomelj do medalj na EP

V Olimpijskem vadbenem centru Novo mesto je od 26. do 29. oktobra potekalo IKU evropsko prvenstvo v karateju za vse starostne kategorije, ki so ga organizirali Karate klub Novo mesto, Karate unija Slovenije in Karate klub Črnomelj kot soorganizator, pod vodstvom predsednika Franjo Horna ter Karoline Horn. Nastopilo je 742 tekmovalcev v več kot 1000 posameznih in ekipnih nastopih iz 23 evropskih držav v katah in športnih borbah. Barve Slovenije je zastopalo 151 karateistov, od tega 47 članov Karate kluba Novo mesto ter štirje člani Karate kluba Črnomelj.

Jakob Krašna je zablestel v kategoriji dečkov 10-11 let in osvojil naslov evropskega prvaka. Njegova sestra Ema Krašna pa je na evropskem prvenstvu v kategoriji kadetinj osvojila kar dve bronasti medalji, eno v katah posamezno ter drugo v katah ekipno.

Trenerja kluba, Franjo in Michel Horn, sta na evropskem prvenstvu prav tako posegla po odličjih. Franjo Horn je v kategoriji veteranov osvojil naslov evropskega podprvaka, Michel Horn, pa je v kategoriji članov osvojil bronasto medaljo.

Na evropskih igrah sta v nedeljo nastopala še Tian Ivanetič in Ayoub Hmaied, ki pa se nista uspela uvrstiti v finale. Kljub vsemu je bil to zanju velik uspeh.

V skupnem seštevku je Slovenija osvojila zgodovinski uspeh in sicer skupno 3. mesto po osvojenih rezultatih na evropskem prvenstvu.

Za organizacijo izjemnega športnega dogodka, ki je na Dolenjsko, v Belo krajino in Posavje pripeljal več kot 1.500 ljudi iz vse Evrope, sta Franjo in Karolina prejela mnogo pohval domačega občinstva, vseh vodij udeleženih držav, vodstva IKU organizacije in vseh sodelujočih. Z izkušnjami, ki sta si jih priborila pa sta prepričana, da takšen dogodek v njuni organizaciji ni bil zadnji. Klub se za podporo pri organizaciji dogodka zahvaljuje podjetju Vranešič iz Tribuč.

Vir: Karate klub Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj