Na vsebino

Judoisti na Pokalu Novega mesta

Na včerajšnjem tekmovanju Pokal Novega mesta 2019 so naši tekmovalci navkljub močni konkurenci ponovno dokazali, da so enakovredni ali pa celo boljši borci tako v tehničnem, kakor tudi v borbenem smislu. Tekmovali so v starostni kategoriji U8, U10, U12 in U14 in dosegli naslednje rezultate:

U8:
Miha ŠKOF - 1. mesto in zlata medalja

U10:
Zarja KAVČIČ - 2. mesto in srebrna medalja
Jan ŠTERK - 2. mesto in srebrna medalja

U12:
Anja PUHEK - 1. mesto in zlata medalja

U14:
Matej KAPUŠIN - 3. mesto in bronasta medalja

Prvič se je tekmovanja v st. kat. U12 udeležil Filip Slobodnik, vendar je borbo izgubil zaradi izrečenih sodniških kazni, kar pa je najverjetneje odraz pomanjkanja tekmovalnih izkušenj. Kljub temu je Filip s tokui wazo dokazal izredno borbenost.

Tudi Tomi Borojević, ki je tekmoval v st. kat. U10, kljub izredni borbi, ni osvojil zmagovalnih stopničk. V borbi za tretje mesto je prav tako izgubil zaradi izrečenih sodniških kazni, čeprav je bil vse do izrečene kazni v borbi boljši nasprotnik ter vodil s točko prednosti - wazari.

Športna sreča ni bila naklonjena niti Kristjanu Kočevarju, ki je tekmoval v st. kat. U12. Tudi on ni osvojil zmagovalne stopničke, čeprav je v borbi za tretje mesto že v prvi minuti dosegel prednost z wazarijem.

Vsem tekmovalcem čestitam za izredne borbe in dosežke.

Vir: Judo klub Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj