Na vsebino

Mladi košarkarji z Gašperjem Kočevarjem blizu senzacije

Madžarska med 24. junijem in 2. julijem gosti svetovno prvenstvo v košarki za fante do 19 let. V izbrani vrsti mlade slovenske ekipe je tudi 19-letni center Gašper Kočevar iz Bojanje vasi pri Metliki, ki je lani iz Cedevite Olimpije prestopil v nemški Oldenburg.

Varovanci Danijela Radosavljevića igrajo v skupini B z Libanonom, ZDA in Madagaskarjem. Mladi slovenski upi so na uvodni tekmi zanesljivo ugnali Libanon (74:58), 207 cm visoki Kočevar, pa je vknjižil 6 točk. Izvrstno predstavo so Slovenci pokazali tudi na včerajšnji tekmi proti dvakratnim zaporednim prvakom ZDA. Z izjemnim ekipnim duhom so vodili praktično celotno srečanje, a žal je bila tekma za senzacijo prvenstva okoli pet minut predolga in Slovenci so doživeli poraz z izidom 72:77. Kočevar je proti Američanom odigral 29 minut, med strelce pa se tokrat ni vpisal.

Danes slovenski podmladek čaka počitek, potem pa še zaključna tekma predtekmovanja proti vrstnikom Madagaskarja. V izločilne boje napredujejo vse štiri ekipe.

Slovenija se bo v primeru drugega mesta pomerila proti tretje uvrščeni zasedbi skupine A.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj