Na vsebino

Državno prvenstvo v badmintonu

Že šesto leto zapored je OŠ Milke Šobar Nataše organizirala državno prvenstvo v badmintonu za učence. Včeraj se je tekmovanja v telovadnici OŠ Mirana Jarca udeležilo 26 tekmovalcev iz desetih OŠ z nižjim izobrazbenim standardom. Na svečani otvoritvi tekmovanja sta tekmovalce, mentorje in gledalce pozdravila ravnatelj OŠ Milke Šobar – Nataše, g. Matjaž Barič, ter županja Občine Črnomelj, ga. Mojca Čemas Stjepanovič. Učenci OŠ Milke Šobar – Nataše so s simpatičnima otroškima igrama in glasbenima točkama popestrili kulturni program. Istočasno z državnim prvenstvom je potekalo tudi mednarodno tekmovanje v badmintonu za učence šol z nižjim izobrazbenim standardom, na katerem so tekmovali učenci iz Slovenije, Srbije ter Bosne in Hercegovine.

Za našo šolo je tekmovalo kar šest učencev. Brata Erik in Rok Kolenac ter Danijel Brinc so tekmovanje začeli zelo suvereno, in sicer z zmago. Na koncu sta Erik in Rok osvojila 9.–12. mesto, Danijel pa se je razvrstil od 17.–24. mesta. Vsi skupaj so priigrali ekipno 4. mesto. Fantje, čestitamo!

Na mednarodnem tekmovanju so tekmovali David Kosec, Snežana Hudorovac ter Sebastjan Urbič. Priigrali so ekipno zmago Sloveniji. Bravo! Druga je bila Srbija, tretja pa Bosna in Hercegovina. Medalje, pokale in praktične nagrade je tekmovalcem podelil kolesar Sandi Papež.

Zahvaljujemo se sponzorjem KZ Metlika z. o. o., Zavarovalnici Sava d.d., Laboratorijski opremi Kambič d. o .o., Slikopleskarstvu Dušan Balkovec s. p., Baru Odeon, Alojzu Tomažiču s. p., ki so omogočili izpeljavo tekmovanja. Posebna zahvala tudi Sandiju Papežu, ki je poskrbel za praktična darila.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj