Na vsebino

Vinska vigred letos malo drugače

Organizatorji letošnje Vinske vigredi v Beli krajini vabijo, da se pridružite malo drugačni prireditvi, na kateri bodo tokrat združili zabavo in odgovornost do našega planeta. Letos namreč prvič uvajajo koncept Zero Waste ali prireditev brez odpadkov, s ciljem ozaveščati o pomenu zmanjševanja odpadkov in spodbuditi trajnostni način življenja.

Ekološki otoki bodo razporejeni po vseh treh trgih metliškega starega mestnega jedra, kjer bodo "zeleni stražarji" obiskovalce vodili skozi pravilno ločevanje odpadkov. Zeleni stražarji bodo na voljo za vsa vprašanja in nasvete o trajnostnih praksah, tudi glede kompostiranja in recikliranja.

Na prireditvenem prostoru bodo na voljo tudi polnilne postaje za vodo, zato obiskovalce pozivajo, da s seboj prinesejo svoje stekleničke za vodo ter sodelujejo tudi s prodajalci, ki so se zavezali k uporabi kompostabilne ali ponovno uporabne embalaže.

"Prehod na Zero Waste je izziv, a tudi priložnost za vsakega od nas, da premislimo o svojih dnevnih navadah in prispevamo k globalni trajnosti. Pridružite se nam na malo drugačni Vinski vigredi, kjer bomo združili zabavo in odgovornost do našega planeta. Odkrijmo skupaj, kako lahko naše dnevne odločitve pripomorejo k bolj zeleni prihodnosti," še sporočajo organizatoji letošnje Vinske vigredi, ki bo potekala od 17. do 19. maja v zgodovinskem mestnem jedru Metlike.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj