Na vsebino

Reprezentanti se želijo v Črnomlju prikazati v najboljši luči

Rokometna reprezentanca se pripravlja na tekmi s Srbijo. Foto: RZS
Rokometna reprezentanca se pripravlja na tekmi s Srbijo. Foto: RZS

Črnomelj in Kočevje bosta prizorišči prvih pripravljalnih tekem slovenske moške rokometne reprezentance pred januarskim evropskim prvenstvom. V športni dvorani SŠ Črnomelj se bo Slovenija s Srbijo pomerila to soboto ob 18. uri, rokometni spektakel pa bo odigran v okviru praznovanja 70-letnice Rokometnega kluba Črnomelj. Namesto poškodovanega Stefana Žabića je selektor Uroš Zorman na priprave poklical člana Zagreba Matica Suholežnika.

Slovenski rokometaši so v začetku tedna začeli prvi cikel priprav pred 14. nastopom na prvenstvu stare celine. Skozi celoten čas so se pripravljali v Ljubljani, tokratni zbor pa bodo zaključili z dvema preizkusoma proti Srbom.

“Na treningih smo ponavljali stvari od prej in dodali nekaj novosti. Prvi cilj na tekmah s Srbijo je, da vsi ostanemo zdravi. Nadalje si želimo čim večkrat ponoviti taktične zamisli, torej ne samo na treningu, pač pa tudi proti resnim tekmecem. Tudi v obrambi bomo preizkusili nekaj novosti. Ti tekmi nam bosta dovoljevali, da v določenih stvareh vztrajamo dlje časa, četudi nam ne bodo takoj stekle,” je za Rokometno zvezo Slovenije povedal selektor Uroš Zorman.

Jure Dolenec je poudaril, da tekmi ne bosta prijateljski. “V reprezentančnem pogledu takšne ne obstajajo. Vsako tekmo želimo dobiti! Na takšnih tekmah sicer lahko preizkusiš kakšno novost, tudi novinci lahko dobijo priložnost, da pokažejo selektorju, česa so sposobni in v kakšnem pogledu lahko računa nanje. A med tem in tekmovalnostjo je potrebno najti pravo razmerje,” je dejal Dolenec.

“Čakata nas dvoboja z izredno kakovostno reprezentanco, ki je v zadnjih letih zelo napredovala. Za nas bo to zagotovo dober preizkus. Upam, da se prikažemo v čim boljši luči,” je dodal.

Tadej Mazej pa je opozoril, da je Srbija zelo resen tekmec. “Videli bomo, kje se v naši pripravljenosti trenutno nahajamo. Naša ekipa želi zmagati na vsakem dvoboju in tudi tokrat ne bo nič drugače. Borili se bomo po najboljših močeh in verjamem, da bodo zbrani gledalci lahko uživali v lepi tekmi.”

Po koncu tega pripravljalnega tedna se bo reprezentanca znova zbrala po božiču. Pred odhodom v Berlin, kjer bo 11. januarja začela nastope na EP, se bo konec decembra v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, v začetku novega leta pa jo v Poreču čakata še dvoboja s Črno goro in Hrvaško.

Avtor: STA, M.N.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj