Na vsebino

Članice PGD Semič uvrščene na gasilsko olimpijado

6. junija bo minilo eno leto, od kar smo prejele naziv državnih prvakinj in si priborile vstopnico za kvalifikacije za olimpijado. Od tistega trenutka je pogovor med nami skoraj vedno nanesel na temo o tej pomembni tekmi, ki nas čaka.

Pripravljati smo se začele že oktobra 2021, in sicer s kondicijskimi pripravami v telovadnici OŠ Semič. Ob nedeljah dopoldne smo tako "na suho" trenirale in pridobivale kondicijo naslednje 3 mesece. Strokovno nam je pri tem pomagala Nina Simčič. Zahvaljujemo se ji za njen čas in trud. Po novem letu smo začele z intenzivnimi vajami v notranjosti gasilskega doma, ob lepšem vremenu pa v Novem mestu na stadionu, kjer smo vadile štafeto. Zahvaljujemo se Tomažu Kumelju in članicam A PIGD Krka za izposojeno orodje v Novem mestu.

Bolj kot se je bližal dan D, bolj se je stopnjevala napetost. Dež, sneg, korona, študentske obveznosti in odpovedan uradni trening so bili eni izmed dejavnikov, ki so še posebej vplivali na našo pripravo, vendar se nismo predale. Človek se lahko na vse pripravi, ampak vreme je tisto, ki zgodbo v trenutku zasuka za 360°. Na srečo je do našega nastopa sonce poskrbelo za boljše pogoje tekmovanja.

Vzdušje pred tekmo? Napeto. Vedele smo, da tekmujemo med res močno in izkušeno konkurenco in da na takšnem tekmovanju ni prostora za kazenske točke, ampak le za dober čas. Naš cilj je bil: "19 sesalc, pa 15 naprej in je to to". Imele smo najboljše navijače, ki so navijali za nas do zadnjega trenutka. Ko je cevarka pritisnila na tipko pri 37 sekundah, je bilo v prvi vrsti potrebno ostati na realnih tleh in z glavo pri stvari. 9 punc, hormonska bomba, ampak z nekaj samokontrole in res skupno željo po uspehu, smo uspešno prestale tudi štafeto. Nato smo na tribunah trepetale in čakale, kaj naši časi sploh pomenijo, ali bo to sploh dovolj za drugo, morda prvo mesto. Na koncu je bilo.

Niti v sanjah si nismo predstavljale, da bi lahko postale zmagovalke. Vesele smo, da so drugo mesto osvojile Članice A PIGD Krka in se tako tudi one uvrstile naprej. Slovenijo bomo zato v kategoriji Članic A zastopale predstavnice dolenjske regije.

Zahvaljujemo se naši najboljši mentorici Katji Lovrin, ki je z nami že šest let. Je naša največja podpora in največji navijač, saj niti za sekundo ni podvomila v nas. Sledijo ji naši navijači, ki so si prislužili naziv za najbolj glasne navijače, to so naši starši in prijatelji.

Iskreno se zahvaljujemo domačemu društvu, Gasilski zvezi Semič, OŠ Semič in občini Semič za finančno in moralno podporo, domačim sodnikom za zadnje napotke pred tekmo - Rudi, Robert, Joško, ter Catering PČ za vso pogostitev na sprejemu.

Članice A smo vam iz srca hvaležne. Vesele bomo vaše podpore v Celju, julija 2022.

Hvala in NA POMOČ!

Vir: PGD Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj