Na vsebino

Boris Pupič še četrtič po ZDA

Borisa Pupiča sta na štartu letošnje dirke po Ameriki pričakala dež in močan veter. Foto: FB Boris Pupič
Borisa Pupiča sta na štartu letošnje dirke po Ameriki pričakala dež in močan veter. Foto: FB Boris Pupič

Po tem ko je aprila letos uspešno zaključil eno najzahtevnejših kolesarskih preizkušenj na svetu Indian Pacific Wheel Ride (IPWR), ki poteka od zahodne do vzhodne obale Avstralije, se je neutrudni Boris Pupič že lotil novega podviga. 57-letni Črnomaljec se je namreč že četrtič, kot edini Slovenec med okrog 50 udeleženci, podal na dirko Trans Am v ZDA, ki jo je nazadnje uspešno zaključil lansko leto. Gre za ekstremno kolesarsko dirko od zahodne do vzhodne obale ZDA, ki letos praznuje deseto obletnico.

Trans Am Bike Race je s svojimi 6920 kilometri druga najdaljša dirka v kategoriji brez spremstva in pomoči drugih. Ekstremna kolesarska dirka od zahodne do vzhodne obale ZDA je letos nekaj posebnega, saj so jo organizatorji združili z dirko Bike Nonstop US, nekakšno različico Trans Am Bike, ki poteka po manj prometnih cestah. Kolesarji so se tako na progo podali s skupinskim startom v mestu Astoria v državi Oregon, cilj pa je ločen, saj bodo udeleženci dirke Bike Nonstop preizkušnjo zaključili v prestolnici Washington, ostali, med katerimi je tudi Boris Pupič, pa nekoliko južneje v Yorktownu v Virginiji.

Spomnimo, da gre za ekstremno kolesarjenje skozi deset ameriških zveznih držav, po progi brez označb, brez vmesnih postaj, napitkov iz vozila in spodbude gledalcev. Vsakršna vožnja v zavetrju drugih tekmovalcev prepovedana, zato se že po nekaj kilometrih vsak začne s potjo spopadati sam. "Surova je, a hkrati lepa, zato me vedno vleče tja," je dirko onstran velike luže opisal Pupič, ki je progo uspešno prekolesaril že v letih 2019 in 2022.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj