Na vsebino

Belokranjski tekači na stopničkah

Josip Petruša je v svoji starostni kategoriji stal na najvišji stopnički.
Josip Petruša je v svoji starostni kategoriji stal na najvišji stopnički.

Športno društvo Presad Gabrovka je na praznično soboto pripravilo že 42. tek na Petelinjek. Na 11 kilometrov dolgo progo se je podalo okrog 180 tekačev, med katerimi je bil tudi Stanko Brozovič, ki je v svoji starostni kategoriji (letnik 1968) zmagal z rezultatom 47:24, v absolutni konkurenci pa je zasedel 9. mesto.

Na tisoče tekačev vseh generacij pa se je minulo nedeljo zbralo v središču hrvaške Reke na letošnjem festivalu športa in rekreacije "Homo si teć – Rijeka Run". Na jubilejnem 20. Reškem polmaratonu se je med 340 tekači pomeril tudi Josip Petruša in v kategoriji od 65 do 69 let zmagal, v absolutni konkurenci pa je 21-kilometrsko razdaljo končal na 102. mestu.

Zelo priljubljena petkilometrska razdalja "Erste Petica" je na Reko pritegnila 300 udeležencev. Med njimi je bil tudi Marjan Benc (Radio Odeon), ki je bil v starostni kategoriji od 40 do 49 let tretji, absolutno pa je to pomenilo 14. mesto.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj