Na vsebino

Belokranjski Mariborčan v cilju relija Dakar 2016

2. januarja se je za neustrašnega Mariborčana(z belokranjskimi koreninami) začel njegov 2. reli Dakar. Prvič se ga je udeležil pred dvemi leti, a ga je s padcem in poškodbo zaključil že v tretji etapi. Lansko leto mu ni uspelo nabrati sponzorskih sredstev, k sreči pa se mu je nekaj mesecev kasneje izšlo za mnogo cenejši, a v marsikaterem pogledu nič lažji puščavski reli Abu Dhabi Desert Challenge, ki prav tako šteje za svetovno prvenstvo v cross coutryju in kjer je kot začetnik na sipinah dosegel fenomenalen rezultat ter močno opozoril nase. Z neverjetno trmo mu je kljub nekaj začetniškim napakam uspelo v cilj pripeljati kot 14., prav na rep elitne vrste tovarniških voznikov. Rezultata je bil še toliko bolj vesel, ker je vedel, da bodo s tako predstavo lahko sanje o vnovičnem nastopu na Dakarju postale bolj otipljive.
Tokrat je nastopil v kategoriji Malles Moto, kar po domače pomeni "Dakar brez asistence" - brez mehanika, brez maserja, brez bonusov. Vseh 9332 kilometrov, od tega 4701 kilometrov hitrostnih preizkušenj. Na štartu je bilo 556 tekmovalcev in 354 dirkalnikov, ki so se dva tedna borili za obstanek z neprijaznimi, a čudovito lepimi tereni Argentine in Bolivije. In Simonu Marčiču je uspelo priti do cilja!

Še zapis s Simonovega FB profila na cilju:

“Reli Dakar 2016 - kljukca!!! Če bi vedel, kakšen je občutek, ko prevoziš ciljno črto relija Dakar, bi me po poti pol manj bolelo! Ni besed, da bi opisal svojo hvaležnost. Hvala, ker se mi pomagali do cilja!”

Vir: FB profil Simon Marčič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj