Na vsebino

Belokranjca na Vino Euro 2024

Andrej Škof na sredini. Foto: Vinska reprezentanca Slovenije
Andrej Škof na sredini. Foto: Vinska reprezentanca Slovenije

Slovenska vinska nogometna reprezentanca se te dni udeležuje 7. evropskega prvenstva vinarjev v nogometu. Slovenijo na Portugalskem zastopa 23 nogometašev vinarjev, med njimi sta tudi člana Društva vinogradnikov Metlika Andrej Škof (predsednik) in Mitja Žugelj.

Slovenski vinarji so štirikratni evropski prvaki, zato so tudi tokrat ciljali na najvišje mesto. A se jim ni izšlo po načrtih. Slovenija je v skupini A po številnih zapravljenih priložnostih najprej remizirala z domačini Portugalci (0:0), nato po srditem boju in dveh rdečih kartonih klonila pred Avstrijci (1:2) ter v zadnji tekmi rednega dela znova remizirala z Madžari (1:1), kar ni bilo dovolj za napredovanje v polfinale, kamor sta se uvrstili prvouvrščeni moštvi iz vsake skupine. Slovenski vinarji so nato s 3:1 ugnali Švicarje in osvojili končno 7. mesto.

Dogodek Vino Euro je tudi priložnost za promocijo Slovenije kot izjemne vinsko-turistične destinacije, pravijo v Vinski reprezentanci Slovenijo. Ob tem imajo slovenski vinarji in delavci v vinskem sektorju na prvenstvu možnost za navezovanje stikov in izmenjavo izkušenj s stanovskimi kolegi iz vse Evrope, promovirajo vinorodne okoliše in izdelke, na koncu pa vse skupaj zabelijo še na nogometnem igrišču.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj