Na vsebino

Lavra Budala: Pozdraf iz dijaspore

Lep pozdraf iz Vukojebine. Poštar me sprašuje ak še skos tu živim, vrjetno mu gre na žifce, da fsak božji dan pride nek paket za mene, samo kaj ču ak mi je dosadno. Mama je prebrala prejšnega Ruzanca i me spraševala še nekej cajta kaj je to Tinder, ja sm jo pa pridno ignorirala. Teta je bla navdušena i rekla, da mam talenta. Ja bi rekla, da mam to po njej i komej čakam, da mi zrihta šiht na kakem radiju al pa televiziji, da bom lahko slavna. I počasi je to že fse kaj se je zgodilo f tem mesci.

No ja, mela sm posebno čast, da sm se na dan, ko je blo dovoljeno legalno prehajat občine, vozila damuh z enim izmed članov metliškega bojbenda. Za vse, ki bote brali te cajtinge čez 30 let, ni bla vojna, smo korona je bla i zat nismo smeli čez občine prehajat legalno. Malo me je blo sram i sm bla zt večino cajta tiho, ki ipak neznaš kak lahk nekdo uspe f par letih, nism se ftela kaj sramotit. Morda bom lahko čez par let mela kak pravi intervju s celo ekipo, ko bom i ja slavna, ne. Kaj sm ftela povedat … kljub temu, da fsi znamo, da so Klinci f kurcu, se še skos trudijo f tem nikakvem času i ustvarjajo. Mela sm se čast vozit i z ustanoviteljom te nove rakije, ki je še skus nism dobila f testiranje ampak kulk vidim po Instagramu je fina, zakej je pršla i do Poljske.

Ko sm pršla v Metliko nism rabla it delat testa tak, da sm šla valej k tami jest pohano meso. Fali mi njena kuhinja, nečete znat kaj mama kuha. Bom smo rekla, da sm skinla par kilic od kaj sm tu zarad tega, tak da ak se kdu spopada s kako kilico preveč, dobrodošli. Pol sm šla na lučke i vzela za fsak slučaj psa sz sabo, da mi ne bi kdu težu kje mam masko. Kao šla sm športat. Ponavadi mi piskajo i kaki tujci, ki grejo čez mejo, tokrat niti tega ni blo, neznam kaj se to dogaja.

Da pohvalim še fse, ki ste v mescu decembru opravli kako dobro dejanje, pa magari smo pozvali babico, ki vaš že dougo ni čula, sej znate, malenkosti so, ki bojo nardile svet lepši. Tak se i člani Rdečega križa Metlika v Ljubljani trudijo, da prostovolno pomagajo zaposlenim v UKC Ljubljana. I ŠD Pungart je opravu donacijo križank za DSO Metlika, upam, da so jim vsaj malo polepšali te sive dane. I dva onlajn predavanja o vitamih i fuzbalerih, pratite njihovo Facebook stran, ki baje, da bo še kako. Zdej pa dost pocukranega za letos! Drugo leto lahk začnete z dobrim dejanjem i grete na Krvodajalsko akcijo v Metliki.

Uuuuu pisali so mi iz Pop Tv-ja, ja fsa srečna kao valda čejo, da jim pišm članke i to i oni meni, da se jim zdim primerna kandidatka za Sanjskega moškega. So očitno skužli, da Metličani dvignejo gledanost za 30 % pa upali na nejbulje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj