Na vsebino

Zverjasec dvakrat napolnil dvorano metliškega kulturnega doma

Gledališka skupina Osnovne šole Metlika se je 13. junija v sklopu mednarodnih prireditev Pridi zvečer na grad v metliškem kulturnem domu predstavila z igro Zverjasec. Dvorana kulturnega doma je bila premajhna za okrog 500 gledalcev, ki so si želeli ogledati predstavo, zato so ta večer igralci igro odigrali kar dvakrat. Predstavo je spremljal bogat spremljevalni program. Otroci so lahko barvali, ustvarjali, se v kotičkih za poslikavo obraza zamaskirali v svojo najljubšo žival in igrali družabne igre, ki so bile prepletene z motivi iz znane zgodbe Julie Donaldson.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas podprli s svojim obiskom in prostovoljnim prispevkom. Za pomoč pri organizaciji dogodka najlepša hvala Ljudski knjižnici Metlika in prireditvenemu odboru Pridi zvečer na grad. Hvala tudi Robertu Kokolu iz Foto Asja, ki je atmosfero večera ujel v fotografski objektiv.

Posnetek gledališke predstave si lahko ogledate TUKAJ.

ZVERJASEC

Miška je lačna, zato se odpravi v gozd, kjer rastejo najlepši in najdebelejši lešniki. Toda v gozdu nanjo preži cel kup nevarnosti. V brlogu jo čaka zvita lisica, v duplini pametna sova in na skalovju zapeljiva kača. A to še ni vse! Za malico bi malo miško rad pohrustal tudi Zverjasec. Bo miška s svojo iznajdljivostjo uspela ubežati nevarnostim?

IGRAJO

Lina Švegelj (miška)

Jan Bauman (Zverjasec)

Tinkara Vrviščar (lisica)

Polona Dragovan (sova)

Tia Kapušin (kača)

PRIPOVEDUJE

Žiga Vraničar

PRIREDBA, MENTORSTVO, REŽIJA, SCENA, KOSTUMOGRAFIJA

Tanja Vraničar in Katja Banovec Vrviščar

POMOČ PRI SCENI

Zarja Kremesec

IZBOR IN OBLIKOVANJE GLASBE

Urška Dragovan

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj