Na vsebino

Zlato priznanje na Ringaraja 2016

Včeraj je v Cerkljah na Gorenjskem potekalo državno srečanje otroških folklornih skupin Slovenije, Ringaraja 2016.

Na srečanju se je predstavila otroška folklorna skupina OŠ Mirana Jarca Črnomelj s folklornim nastopom Zlat prstan. Postavitev je bila ena izmed sedmih najboljših v državi. Po odličnem nastopu pa prejela zlato priznanje s pohvalo za področje plesno-instrumentalne uprizoritve. Med sedmimi skupinami so samo tri skupine prejele zlato priznanje s pohvalo.

Na 34-tih območnih srečanjih v mesecu marcu in aprilu po Sloveniji se je predstavilo preko 280 folklornih skupin. Na regijski nivo se jim je uspelo uvrstiti le 58. Nato je sledilo 10 regijskih srečanj v mesecu maju. Strokovni selektorici sta videli 58 folklornih postavitev in izbrali le 7 najboljših, ki so se danes predstavili v Cerkljah. Med njimi tudi čnomaljski folklorniki.

Za današnje doseženo zlato priznanje s pohvalo iskreno čestitamo vsem mladim folklornikom in mentoricama Bernardi Starašinič in Katji Kocjan Plut. Čestitke tudi tamburašem iz Glasbene šole Črnomelj in mentorju Antonu Grahku za odlično glasbeno spremljavo.

Otroška FS OŠ Mirana Jarca Črnomelj je torej med 280-timi folklornimi skupinami v Sloveniji prišla med prve 3.

Vir: JSKD OI Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj