Na vsebino

Živahen svetovni dan turizma v Črnomlju

V torek, 27. septembra, smo po vsem svetu obeležili dan turizma. Letošnja tema, ki jo je določila svetovna organizacija za turizem je ponovni premislek o turizmu. Turizem je ena največjih gospodarskih panog, ki je v zadnjih letih dosegla izjemen razvoj. Če hočemo oblikovati turizem za vse, se moramo zavedati, da moramo pred vse postaviti ljudi ter delati z njimi, ne le zanje.

Črnomaljski dan turizma smo naslovili Hruške, jabuke, slive. Tako smo želeli poudariti prednosti, ki jih imamo v svojem okolju, domačnost in razvoj podeželja, pa trajnost in inovativnost.

Dopoldne smo najmlajšim turistom, otrokom iz vrtca, pokazali nekaj lepših kotičkov starega mestnega jedra, v Belokranjskem izročilu so si ogledali številne vrste sadja, izvedeli, kako iz sadja pridelamo marmelado in jo tudi poskusili, kako slastna je še toplem buhtlju.

Popoldanski del praznovanja pa smo pričeli s turističnim ogledom zakladov mestnega jedra in z odprtjem razstave Sadjarskega društva Bele krajine v Belokranjskem izročilu. V Primožičevi hiši smo odprli razstavo otrok Vrtca Otona Župančiča Črnomelj na temo belokranjskega sadja, v cerkvi Sv. Duha pa smo si ogledali imenitno lutkovno predstavo Pikec ježel in gasilko jež. Na stojnicah so belokranjske kulinarične dobrote pripravili: Društvo kmečkih žena Črnomelj, Bernarda Kump oz. Belokranjsko izročilo, Kmetija Pavlovič, Hiša vina Pečarič, Izletniška kmetija Zupančič in Kavarna in slaščičarna Sweet & Rich. Za dobro glasbeno vzdušje pa je poskrbela glasbena skupina Ma3nas.

Svetovni dan turizma v Črnomlju so organizirali: Turistično društvo Črnomelj, BIBI turizem - Belokranjsko izročilo, JSKD OI Črnomelj, RIC Bela krajina, Krajevna skupnost Črnomelj, RIC Bela krajina in ZIK Črnomelj.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj