Na vsebino

Dnevi dejavnosti v 5. razredu, OŠ Semič

Za učenci 5. razreda so pestri dnevi. V preteklem tednu so se urili na kolesarskem poligonu, kjer so preverjali svoje spretnosti z vožnjo s kolesom. Poligon je predstavljal ovire, s katerimi se kolesar lahko sreča v dejanskem prometu. Soočili so se z vožnjo čez robnik, vožnjo skozi ožino, nakazovanje smeri, izogibanje oviram na cesti, zavijanje, zaviranje, držanje ravnotežja na kolesu in ostalimi izzivi.

Na prvi jesenski dan in dan slovenskega športa smo bili aktivni. Praznik športa smo obeležili s prvim športnim dnem v letošnjem šolskem letu. Učenci so se primerno oblekli in obuli ter se veselo odpravili na pohod. Skupaj z dvema vodnikoma smo se podali na Križ, kjer nas je po nekaj vzponih in ravninah končno pričakal čudovit razgled. Ko smo napolnili želodčke smo se odpravili v dolino, na poti nazaj pa smo se sprehodili še ob Divjem potoku. Polni lepih vtisov smo se vrnili nazaj v šolo.

Nov teden smo začeli s tehniškim dnevom, na katerem so učenci pokazali svojo iznajdljivost in spretnost pri izdelavi vodnjaka. Za krasne končne izdelke so učenci morali vložiti veliko truda in biti precej natančni.

Dneve dejavnosti so petošolci za nekaj časa zaključili s kulturnim dnevom. Spoznavali so naravno in kulturno dediščino našega kraja, bolj podrobno pa smo spoznali stari ljudski običaj semiška ohcet . Na obisku smo gostili gospo Anito Ogulin, ki nam je običaj predstavila in odgovarjala na naša vprašanja. Učenci so spoznali semiško folklorno nošo.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj