Na vsebino

Zima, zima bela in Dedek Mraz v knjižnici

Včeraj je bil večer v Knjižnici Črnomelj zelo čaroben. Večnamenski prostor je zasijal v veselem pričakovanju Dedka Mraza. Praznični program, ki so ga sooblikovali bralci naše knjižnice, je pripomogel k prazničnosti in prijetnemu vzdušju, ki ga je težko opisati in ga je bilo res super doživeti. Slišali so se čarobni zvoki violine, na katero je zaigrala Pia Stopar, Majda Grgić nam je prebrala svojo praznično pesem Biseri na nebu, Graciela Žugelj je odlično in z zvonkim glasom deklamirala pesem Snežinke, dvojčici Lilija in Lucija Gornik sta nam predstavili čudovit kamišibaj Moj dežnik je lahko balon in knjižničarka Jožica nam je prebrala zimsko ukrajinsko pravljico Rokavička.
Dedek Mraz je številne otroke, ki so prišli na prireditev in zapeli pesmico, počastil s svojim obiskom. Bil je zabaven in s svojim čarobnim zvončkom je spretno ugotavljal pridnost otrok in tudi odraslih. Zaigral nam je na kitaro in skupaj smo prepevali zimske pesmice. Zaželel nam je lepe praznike in srečno novo leto, polno zdravja, sreče in dobrih knjig. Otrokom pa je prinesel tudi darilca, ki so jih skrbno pripravili njegovi pridni palčki.
Pravljično prireditev smo izpeljali v sodelovanju s KUD Zlata skledica. Na koncu smo vsi nastopajoči svoje veselo druženje zaključili v piceriji ob dobri hrani in pijači.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj