Na vsebino

Zgledovalni obisk - priložnost za razvoj novih idej

Na Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj so v sredo, 13. julija 2022 prišli na zgledovalni obisk kolegi iz Zasavske ljudske univerze. Predstavili smo jim programe in dejavnosti na področju izobraževanja odraslih. Zanimalo jih je kako poteka svetovanje odraslim na ZIK-u, kako pridobivamo svetovance, izvajamo postopek vrednotenja neformalnih znanj, promoviramo našo dejavnost in se povezujemo v okolju z drugimi organizacijami. Spoznali so naš novi projekt poklicijada, delo na področju osnovne šole za odrasle in potek projekta Temeljne in poklicne kompetence. Glede na to, da obe organizaciji veliko pozornosti namenjata skrbi za kakovost, smo izpostavili izboljšave, ki smo jih v zadnjih letih vpeljali v naše delo na področju izobraževanja odraslih. Po sprehodu po prenovljenih prostorih Ljudske univerze ZIK, so si ogledali še stalno razstavo Domovina je kultura v Kulturnem domu Črnomelj. Pri doživljajskem vodenju po razstavi so se preizkusili v vlogi govorcev in gledaliških igralcev.

Zgledovalni obiski so odlična oblika srečanj, kjer si lahko izmenjamo izkušnje in spoznamo primere dobrih praks. Na takšen način se učimo drug od drugega in vpeljujemo nove vsebine v naše delo.

Vir: ZIK Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj