Na vsebino

Prismojenci poskrbeli za pravi žur

Foto: Rudi Vlašič
Foto: Rudi Vlašič

Sicer čvrsti temelji metliškega gradu so bili sinoči na resni preizkušnji, saj so v okviru prireditev Pridi zvečer na grad tam nastopili Prismojeni profesorji bluesa ter še enkrat več dokazali, da več kot odlično poznajo sestavine recepta tako dobre glasbe, ki jo odlikuje virtuozno obvladovanje inštrumentov, kot koncertnih šusov, ki kar kipijo od nebrzdane energije.

Prismojenci so nedvomno ena najbolj markantnih slovenskih glasbenih skupin zadnjega desetletja. Sestavljajo jo kitarist Julijan Erič, bobnar Zlatko Djogić, basist Miha Ribarič in klaviaturist Aleš Uhan – Peško. Njihova glasba temelji na energičnem blues-rock slogu, ki ga mešajo s prvinami funka, countryja, jazza ter psihedeličnega rocka 60. in 70. let.

Od leta 2008/09, odkar skupaj ustvarjajo navdušujoče zvočne kreacije, jih je slovenski glasbeni svet lahko dodobra spoznal. Pečat so pustili tudi na uspešnem trimesečnem gostovanju v ZDA in številnih koncertih po Evropi. Posneli so dvojno koncertno ploščo iz Križank ter tri studijske albume. Pred sinočnjim koncertom v Metliki so »bluzatorji« napovedali pravi žur in obljubo tudi izpolnili.

Metliške poletne kulturne prireditve se na grajskem dvorišču nadaljujejo nocoj ob 21. uri s komedijo Fantovščina, v kateri igrajo Gašper Bergant, Sašo Stare in Žan Papič.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
62
71
83
92
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj