Na vsebino

Ženo davil vpričo otrok; pijan ostal brez BMW-ja

Slika je simbolna.
Slika je simbolna.

Črnomaljski policisti so bili v soboto obveščeni o nasilju v družini na območju Semiča. Takoj so se odzvali, zaščitili žrtve, nasilneža odstranili in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med preiskavo so ugotovili, da je 27-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo. Osumljenec je ob prisotnosti otrok žrtev davil, ji grozil in ji onemogočal, da bi poklicala na pomoč. O izrečenem ukrepu so policisti obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

27-letnega osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje.

Vozil brez izpita in pijan

Policisti so v soboto okoli 21.30 v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila BMW in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili alkotest. 38-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,64 miligramov (1,3 promila) alkohola. BMW so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V Novi Lipi je minuli petek nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

V Želebeju je včeraj nekaj pred 19. uro nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Metlika so med kontrolo tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med 3. in 6. decembrom so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Zilj izsledili in prijeli devet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj