Na vsebino

Želim biti medicinska sestra

Naši učenki sta izrazili željo, da bi postali medicinski sestri. Želji so prisluhnili strokovni delavci Zdravstvenega doma Črnomelj. Povezali smo se z medicinsko sestro Tatjano Gregorič, vodjo preventivne dejavnosti, ki je za nas pripravila dve delavnici.

V prvi delavnici SPOZNAVANJE DELA V ZDRAVSTVENEM DOMU, ki je potekala konec decembra 2017, sta sodelovali Ana in Julija. Na začetku sta dobili obesek z imenom in si razkužili roke. S Tatjano in mentorico sta se sprehodili po ambulantah zdravstvenega doma. V Urgentni ambulanti sta videli EKG in opremo za prvo pomoč, v prostorih Medicine dela, prometa in športa naprave za testiranje sluha in zobne aparate v Ortodontski ordinaciji. Oglasili sta se tudi pri vodstvu ZD Črnomelj.

Na drugi delavnici MEDICINSKA SESTRA izvedeni februarja 2018, se je Julija praktično preizkusila v delu medicinske sestre. Izmerila je srčni tlak in bitje srca, si ogledala meritev krvnega sladkorja, povijala poškodovano roko, uporabljala tehnico za analizo telesne mase …

Z novimi spoznanji sta učenki obogatili svoje znanje in se bosta lažje odločili o svoji prihodnosti. Vsem v ZD Črnomelj, še posebej pa gospe Tatjani Gregorič, smo za sodelovanje zelo hvaležni.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj