Na vsebino

Že dvanajsti zaključek pravljičnega potujočega kovčka

Vse sodelujoče otroke in mentorje smo nagradili z ogledom dveh epizod odličnega slovenskega risanega filma o Mačku Muriju.

Danes smo ponovno zaključili še eno sezono družinskega branja in druženja ob pravljičnem potujočem kovčku. V letošnjem projektu je sodelovalo več kot 700 družin in preko 90 mentorjev iz vseh vrtcev in šol črnomaljske in semiške občine.

V Knjižnici Črnomelj vsako leto pripravimo okrog 50 kovčkov in jih napolnimo s kvalitetnim knjižnim in neknjižnim gradivom. V šolah in vrtcih mentorji poskrbijo za to, da kovček odpotuje čisto k vsaki družini za en teden. Nekaterim družinam to pomeni prvi in edini stik s knjigo in branjem. Projekt ima tudi povezovalno vlogo, saj povezuje knjižnice, vrtce, šole in družine.

Za zaključek smo v črnomaljskem kulturnem domu pripravili podelitev priznanj za vse sodelujoče otroke in mentorje. Ob tem nas je nagovorila direktorica Knjižnice Črnomelj, gospa Anja Panjan Trgovčić. V nadaljevanju pa je sledil ogled odlične slovenske risanke z naslovom 1, 2, 3 MAČEK MURI!

Zaradi velikega števila otrok smo pripravili prireditev v treh delih. Dve prireditvi sta potekali v Kulturnem domu v Črnomlju in ena v Kulturnem centru Semič. Ta projekt že vrsto let podpirata Občina Črnomelj in Občina Semič, zato sta naju s svojo prisotnostjo in pozdravnim nagovorom počastila tudi župan Občine Črnomelj, gospod Andrej Kavšek in županja Občine Semič, gospa Polona Kambič. Izrazila sta veliko navdušenje nad številom mladih bralcev in jih spodbudila, da naj z veseljem berejo tudi v prihodnje.

V Knjižnici Črnomelj se bomo potrudili in projekt v prihodnjih letih skupaj s šolami in vrtci črnomaljske in semiške občine še nadgradili.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj