Na vsebino

Zdenka Badovinac z novo zadolžitvijo

Foto: Moderna galerija
Foto: Moderna galerija

Vlada je v svet javnega zavoda Cankarjev dom (CD) za mandatno dobo pet let od ustanovitvene seje sveta zavoda, od 3. junija z možnostjo ponovnega imenovanja, kot predstavnike ustanovitelja imenovala Teja Gonzo, Tjašo Pureber, Boštjana Tadla, Iztoka Kocena in Aleša Čerina in Zdenko Badovinac. Slednjo je imenovala na predlog javnih zavodov na področju kulture.

Metličanka Zdenka Badovinac je diplomirala iz umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Med letoma 1993 in 2020 je bila direktorica Moderne galerije v Ljubljani. Kot njena direktorica je vodila prenovo Moderne galerije in oblikovanje Muzeja sodobne umetnosti Metelkova, koncipirala novo mednarodno zbirko Arteast 2000+, soustanovila mednarodno konfederacijo muzejev Internacional. Od leta 2022 do 2023 je bila direktorica Muzeja sodobnosti v Zagrebu. Trenutno deluje kot neodvisna kustosinja in avtorica.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj