Na vsebino

Zbrali skoraj tri tone odpadne folije

Na Komunali Črnomelj so lanskega maja skupaj s podjetjem Virc začeli z zbiranjem odpadne kmetijske folije. Do konca leta se nabralo za slabe tri tone tega odpadnega materiala, ki ga bodo v naslednjem tednu odpeljali na recikliranje. Z zbiranjem odpadne kmetijske folije pa bodo nadaljevali tudi v letošnjem letu.

"Ocenjujemo, da se na našem območju porabi veliko več folije, kot smo jo zbrali, zato je še veliko možnosti za izboljšave. Pozivamo vse uporabnike, da nam odpadno folijo pripeljejo na podcenter za ravnanje z odpadki Vranoviči. Oddaja je brezplačna, imetniki MID številke pa imajo na podlagi pripeljane količine možnost uveljavljati popust pri nabavi nove folije," sporočajo s Komunale Črnomelj.

"Pomislite, kako bi izgledal kup folije na fotografiji nekje v naravi, da o drugih nepravilnih, oziroma nedovoljenih načinih reševanja problematike odpadne kmetijske folije, kot sta sežiganje in zakopavanje, sploh ne govorimo," še opozarjajo v črnomaljskem javnem komunalnem podjetju.

Vir: Komunala Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj