Na vsebino

Zbiralniki za e-odpadke tudi v Črnomlju in Semiču

Na Zbirnem centru Vranoviči je pravkar potekal dogodek z naslovom »Lansiranje uličnih zbiralnikov za zbiranje e-odpadkov in odpadnih baterij«.

Gre za eko otoke in druge lokacije širom Slovenije, kjer postavljajo ulične zbiralnike za zbiranje e-odpadkov in odpadnih baterij. V Črnomlju bodo v naslednjem tednu postavili štiri takšne zbiralnike na različnih lokacijah (na Kolodvorski - nasproti frizerskega salona Elvira, pri baru Gušt, nasproti trgovine DM in pri čistilni napravi Kanižarica), v Semiču pa enega pri Osnovni šoli.

Partnersko pogodbo o sodelovanju z družbo Zeos so danes podpisale občine Črnomelj, Semič, Kočevje in Kostel ter direktorja črnomaljske in kočevske komunale. Vsi so v zabojnike simbolično odvrgli po kos ali dva odrabljene elektronske opreme.

V ulični zbiralnik lahko oddamo e-odpadke v velikosti do 40x25x25 cm, to so:

  • Mali gospodinjski aparati (električni mešalniki, likalniki, tehtnice, ure, grelniki vode, ožemalniki, opekači kruha, salamoreznice, …)
  • Računalniška oprema in zabavna elektronika (mobilni telefoni, telefoni, računalniki, tiskalniki, zvočniki, tipkovnice, radijske sprejemnike, kasetofone, gramofone, računalniške miške, kalkulatorje, polnilci, fotoaparati, slušalke, DVD predvajalnike, kamere,…)
  • Ostala mala oprema in orodja (sušilnike in kodralnike las, električna orodja, sesalniki, ventilatorji, brivnike, svetilke,…)
  • Igrače (Vse igrače, ki za svoje delovanje potrebujejo električni tok iz omrežja, baterije ali akumulatorje.)
  • Prenosne baterije in akumulatorji (baterije AA, AAA, AAAA, DC, 9V,…)

Na JP Komunala Črnomelj upajo, da bodo s tem občanom še bolj približali »zeleno razmišljanje« obenem pa občane pozivajo, da ob spomladanskih in drugih čiščenjih pripeljejo odpadke na Zbirni center Vranoviči, kjer jih delavci Komunale pravilno razvrstijo in shranijo. Vse odpadke vam prevzamejo brezplačno.

Samo Kavčič, direktor JP Komunala Črnomelj - video izjava.

Zvočni zapis

  • - Samo Kavčič, direktor JP Komunala Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj