Na vsebino

Zasegli so avtomobil, sum požiga

Med kontrolo prometa so črnomaljski policisti včeraj okoli 20.30 pri Ručetni vasi ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je z vožnjo po levi strani vozišča ogrožal ostale udeležence v prometu, na vozilu pa ni imel nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,70 miligramov alkohola. Neregistriran in nezavarovan Renault 5 so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za vse ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2820 evrov.

Metliške policiste je oškodovanec obvestil, da naj bi v noči na 18. 5. nekdo poskušal zažgati njegov gostinski lokal v Metliki in mu povzročil škodo. Policisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah naj bi neznanec v objekt vrgel gorečo plastično posodo z vnetljivo snovjo. Ogenj je poškodoval tla terase, nadstrešek in steno objekta. Škode je za okoli 400 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja požiga.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj