Na vsebino

Zaradi prometnih zamaškov v Metliki je danes potekal protestni shod

V Mestni skupnosti Metlika že vrsto let opozarjajo na prometno problematiko na državni cesti Novo mesto - Metlika, ki zaradi mejnega prehoda povzroča prometne kolapse v samem mestu. Ker se prometna problematika v zadnjem času samo še stopnjuje, so se odločili, da javnost na to opozorijo s protestnim shodom in novinarsko konferenco, na kateri so predstavili težave prebivalcev Metlike in okoliških vasi.

Minister Hojs je lanskega junija dejal, da bodo na Ministrstvu za notranje zadeve poskušali na organizacijski plati, predvsem v dogovoru s hrvaškimi varnostnimi organi, vzpostaviti, da bi oni v kritičnih urah pojačali svoje moštvo, kar bi pomenilo krajše kolone na naši strani.« Video si lahko ogledate tukaj:

Ker se tako s strani Ministrstva za notranje zadeve kot tudi Ministrstva za infrastrukturo v letu dni ni zgodilo prav nič, s čimer bi zmanjšali težave lokalnih prebivalcev ob mejnem prehodu, ravno tako neodzivna je Direkcija za ceste RS, se je Mestna skupnost Metlika danes na to problematiko odzvala s protestnim shodom s katerim želijo in zahtevajo dolgoročne reštive na tem področju.

Krajši video prispevek z današnjega dogodka si lahko ogledate tukaj:

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj