Na vsebino

Zaključna prireditev regijskega natečaja Evropa v šoli

V telovadnici Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj so včeraj pripravili zaključno regijsko prireditev natečaja Evropa v šoli, ki ga v Beli krajini koordinira Društvo prijateljev mladine Metlika. Mladim so podelili priznanja in nagrade ter na ogled postavili ustvarjena likovna dela.

V letošnjem šolskem letu so na natečaju sodelovale vse belokranjske osnovne in srednja šola, prvič pa tudi vrtec iz Starega trga ob Kolpi. Skupaj kar 211 mladih umetnikov in 68 mentorjev, ki so ustvarjali na temo Dobro se z dobrim vrača. Ta spodbuja razmišljanje otrok in mladostnikov o vsakodnevnem kakovostnem sobivanju z ljudmi v svoji bližnji in širši okolici, torej kako lahko že s preprosto prijaznostjo, medsebojnim razumevanjem in drobnimi dobrimi deli prispevamo k složnosti in boljšemu vsakdanu. Za državni nivo so izbrali 59 izdelkov, ki jih je ustvarilo devet belokranjskih otrok, med njimi jih je pet osvojilo prvo mesto na svojem področju.

Prisotne so na prireditvi nagovorili pomočnica ravnatelja OŠ Mirana Jarca Črnomelj Bernarda Starašinič, predsednica Društva prijateljev mladine Metlika Alenka Muc, črnomaljski podžupan Jaka Birkelbach, podpredsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije in strokovni sodelavec natečaja Evropa v šoli Uroš Brezovšek, koordinatorica natečaja in častna predsednica Društva prijateljev mladine Metlika Vladimira Škof, pa se je zahvalila vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri izvedbi letošnjega natečaja.

Prireditev, ki sta jo povezovali Ajda Bremec in Tea Ćućić, so z deklamacijami, recitacijami, petjem in igranjem na različne inštrumente popestrili učenci belokranjskih šol.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj