Na vsebino

Zaključna ekskurzija članov UTŽO

Foto: @ZIK.Crnomelj
Foto: @ZIK.Crnomelj

V sredo, 7. julija, smo se člani Univerze za tretje življenjsko obdobje Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj odpravili na zaključno ekskurzijo.

Zjutraj smo se zbrali pri Kulturnem domu in se z avtobusom odpeljali iz že kar temperaturno ogretega Črnomlja v nekoliko hladnejši Kočevski Rog. Obiskali smo Bazo 20, ki smo jo nekateri videli že večkrat, nekateri pa že dolgo ne. Prav vse nas je presenetil pogled nad lepo urejeno okolico, sprehajalne poti in obnovljene barake. S svojim zanimivim pripovedovanjem nas je naokrog popeljal vodnik in nam osvežil spomin z dogajanji med in po drugi svetovni vojni. Prijetno ohlajeno ozračje nas je kar vabilo, da bi ostali tam še nekaj časa, vendar nas je v dolini že čakala pripravljena malica, ki je nikakor nismo smeli izpustiti. Po okrepčilu in oddihu smo se podali na še eno zanimivo lokacijo. Na povratku proti Črnomlju smo se ustavili v Muzeju Društva Kočevarjev staroselcev v Občicah. Tu smo se seznanili z zgodovino Kočevarjev, si ogledali razstavi in se posladkali s potico, narejeno po starem kočevarskem receptu.

V avtobusu do Črnomlja je bilo ravno toliko časa, da smo na hitro poklepetali in si zaželeli prijetnih počitnic v želji, da svoje delo nadaljujemo v septembru, v novem šolskem letu.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj