Na vsebino

Zaključek moljčkov z Rdečo kapico in podelitev priznanj pripovedovalcem pravljic

V četrtek smo z ogledom lutkovne predstave Rdeča kapica, v izvedbi lutkovnega gledališča ZAPIK iz Ljubljane, zaključili srečanja v Bralnem klubu knjižni moljček za šolsko leto 2017/2018. Prireditev smo pripravili v sodelovanju s Kulturnim centrom Semič in ob podpori Občine Črnomelj in Občine Semič, ki sofinancirata oba projekta že vrsto let.

Na prireditev so bili povabljeni vsi knjižni moljčki (89 otrok), ki so v Knjižnici Črnomelj in Krajevni knjižnici Semič obiskovali mesečna pravljična srečanja. Podelili smo 53 priznanj knjižnim moljčkom - pripovedovalcem pravljic, ki so v šolskem letu 2017/18 pripovedovali pravljice knjižničarkam in si pridobili naziv NAJ MOLJČEK.

Izvrstna Lutkarja Jelena Sitar in Igor Cvetko sta v Grimmovi Rdeči kapici nastopila z dvema paroma iz lesa izrezljanih lutk, med katerimi je bil prav volk velika zvezda predstave. Bogato obarvana scena, ki se je večkrat menjala, je bila narejena iz starega lesenega kovčka. Predstava je bila polna nepričakovanih presenečenj, zasukov, humornih situacij ter veliko muzike v živo. Otroci so v predstavi živo sodelovali in pravljici pomagali do srečnega konca.

Predstava je bila čudovito darilo vsem otrokom, ki so obiskovali bralni klub Knjižni moljček v tem šolskem letu in tudi številnim drugim otrokom in staršem.

Slaščičarna Gahur Ljimani iz Semiča je ob zaključku vsakemu moljčku podarila kepico sladoleda, knjižničarke pa smo za vsakega moljčka izdelale lutko na žlički – Rdečo kapico, s katero se bodo otroci lahko doma igrali in pripovedovali nove zgodbe. Mogoče jih bo to vzpodbudilo, da si bodo sami izdelali še volka, babico, mamo in lovca in uprizorili čisto pravo lutkovno predstavo.

V septembru bo v Knjižnici Črnomelj in v Krajevni knjižnici Semič potekal vpis v Bralni klub knjižni moljček za šolsko leto 2018/2019. Primeren je za otroke od 3. do 7. leta. Prijazno vabljeni k vpisu!

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj