Na vsebino

Zaključek akcije Šolar

Na Območnem združenju Rdečega križa Metlika smo tudi letos že 13. leto zapored izvajali akcijo Šolar, s katero želimo pomagati osnovnošolcem in srednješolcem pri nakupu šolskih potrebščin, ki prihajajo iz socialno šibkih družin občine Metlike. Gre za enkratno finančno pomoč, ki jo v obliki vrednostnega bona (v višini 40 €/otroka) prejmejo starši otrok. Bon na ime otroka so starši tudi letos lahko koristili v trgovini Partner v Metliki in sicer od 1.8 do 31.8 , ko je poteka akcija in je namenjena izključno samo za šolske potrebščine.

Letos smo razdelili 70 bonov v vrednosti 2.800 evrov. Sredstva za omenjeno pomoč so prispevali: Krka d.d., novo mesto, Združenje žensk Inner Wheel klub, klub BŠ, Zoofa- zadruga oblikovalcev in ustvarjalcev iz Lj , Rdeči križ Metlika in fizične osebe namesto (sveč in rož) ob izgubi občanke iz Metlike.

Pomoč za nakup šolskih potrebščin so prejeli otroci iz družin, ki so sicer prejemniki naše pomoči s prehrano, oblačil ali v obliki kritja položnic, ter učenci ki so jih predlagale osnovne šole in krajevne organizacije Rdečega križa. Glede na potrebo po tovrstni pomoči in pogovor s starši predstavlja začetek novega šolskega leta za družine velik finančni izdatek. Otrokom želimo veliko uspeha in razigranih dni v novem šolskem letu.

Vir: OZ RK Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj