Na vsebino

Začenja se največji festival ob Kolpi - Poletje v Vinici

Z nocojšnjim Nočnim nogometnim turnirjem trojk na odboj se ob 18.30 začenja že 8. tradicionalna prireditev Poletje v Vinici ob Kolpi pri Benetiču, ki v treh dneh združuje šport, kulturo in zabavo. Prireditev vsako leto obišče dva do tri tisoč obiskovalcev, letos pa predstavlja največji festival, ki se bo odvil ob reki Kolpi. Jutri, v soboto, je tako na sporedu že 4. mednarodni tamburaški večer, čez dan bojo potekale likovno-kiparske delavnice KUD Laterna, v nedeljo pa tradicionalne Igre na Kolpi katerih začetki segajo vse v 80. leta.

Nocoj začnemo s športom. Mali nogomet na odboj se je izkazal kot zelo priljubljena športna disciplina tako za tekmovalce kot gledalce, o čemer priča vsako leto okoli 20 prijavljenih ekip in veliko število obiskovalcev. Za te smo letos pripravili nekaj novosti - montažno tribuno, svetlobni šov in bogato stojnico s koktajli. Športne ekipe, ki jih sestavljajo 3-4 tekmovalci, se lahko prijavijo najkasneje pol ure pred začetkom turnirja ob 19.00, prijavnina za ekipo pa znaša 15€. Najboljše čakajo pokali in nagrade.

Že danes si bo možno ogledati razstavo članov KUD Laterna iz Črnomlja, jutri pa bojo cel dan potekale slikarske in kiparske delavnice, na katere ste vabljeni ustvarjalci vseh starosti. Delavnice so brezplačne, nastali izdelki pa bojo na ogled postavljeni v nedeljo.

Glavno dejanje letošnjega Poletja v Vinici pa bo že 4. mednarodni tamburaški večer, na katerem bodo letos nastopile skupine iz treh držav: Tamburaški orkester Carmen Cord iz Metlike, Tamburaška skupina Dupljak iz Fare v Kostelu, belokranjska Tamburaška skupina Melos, Viniški tamburaši, Grupa "Rouge" (Hrvaška, Madžarska) ter Tamburaški sastav Lajk iz Varaždina (Hrvaška), katerega člani bojo po uradnem delu poskrbeli za odlično zabavo do jutranjih ur.

V nedeljo popoldne, ko si dobro odpočijemo od zabave, pa sledijo ob 15.00 še tradicionalne Igre na Kolpi. Ekipe, ki so sestavljene iz 5 članov, med katerimi sta vsaj dve dekleti, se bojo pomerile v šestih spretnostnih in hitrostnih igrah v Kolpi in na travniku ob njej. Prijave so odprte do začetka, prijavnine pa ni. Poskrbeli smo, da bo zanimivo in pestro tudi za obiskovalce, zato pridite in navijajte za vaše favorite in se tudi sami ohladite v Kolpi.

Člani ŠTD Vinica s soorganizatorji iz KUD Oton Župančič Vinica in KUD Laterna vas vabimo, da pridete po osvežitev na vroče Poletje v Vinici.

Priponke

Vir: ŠTD Vinica

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj