Na vsebino

Začeli so se Tedni vseživljenjskega učenja

Zgodovino sodelovanja ZIK-a v TVU je na svečani otvoritvi predstavila direktorica zavoda Nada Žagar. Foto: ZIK
Zgodovino sodelovanja ZIK-a v TVU je na svečani otvoritvi predstavila direktorica zavoda Nada Žagar. Foto: ZIK

Po Sloveniji so se v ponedeljek z različnimi prireditvami začeli Tedni vseživljenjskega učenja (TVU), ki bodo letos vse do 18. junija potekali pod sloganom Učenje krepi in radosti.

Tedne vseživljenjskega učenja so včeraj z gledališko predstavo Ograja - zadnji branik civilizacije v izvedbi Društva Mali Petelin, odprli tudi v Beli krajini. Območni koordinator najvidnejše promocije izobraževanje in učenja v Sloveniji je tudi letos Zavod za izobraževanje in kulturo (ZIK) Črnomelj, ki v TVU kot koordinator na območju Bele krajine sodeluje že od leta 1996, torej od samega začetka. Vsako leto se projektu TVU pridruži vse več organizacij, društev in posameznikov, s prireditvami pa si prizadevajo razvijati pozitiven odnos do vseh oblik, vsebin in poti učenja. Letošnja ambasadorka vseživljenjskega učenja je Mira Madronič.

Vse do 18. junija se bodo v sklopu TVU po Beli krajini zvrstile številne prireditve, med drugim bo 24. maja v Kulturnem domu Črnomelj potekala tudi Parada učenja z imenom Poklicijada, ki je največji promocijski dogodek znotraj TVU. Poklicijado bodo otvorili z bivšim predsednikom republike Borutom Pahorjem, na njej pa bodo na interaktiven način predstavili različne, zlasti zelene poklice.

Celoten koledar prireditev letošnjega TVU v Beli krajini si lahko ogledate v priponki.

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj