Na vsebino

Ustvarjalno sproščanje z glino v DSO Črnomelj

Deževen dan je bil kot nalašč za ustvarjanje. Tamara Pintarič iz Mladinskega centra BIT je včeraj v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja ter Simbioze GIBA, obiskala stanovalce Doma starejših občanov v Črnomlju. Ustvarjali smo z glino, se sprostili ob nežni glasbi in se tudi malo pohecali.

Sprva smo hladno in trdo glino dobro pregnetli ter jo segreli, hkrati razmigali tudi prste na rokah, ter se povezali s samim materijalom. Glina se je kot vedno izkazala za čudovit pripomoček za izražanje, igranje in tudi povezovanje. Na koncu smo z rdečkastim pigmentom svoje izdelke tudi poslikali in jih okrasili.

Delili smo nasvete, tako povezane z ustvarjanjem kakor tudi življenjske nauke. Vsekakor bomo takšno ali podobno ustvarjalnico še ponovili. Ker smo bili vsi skupaj tako navdušeni nad izdelki, smo se odločili, da jih bomo tudi razstavili v prostorih doma starejših občanov, saj bi bilo škoda, da jih ne vidi več ljudi.

Vir: MC Bit

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj