Na vsebino

Z lučkami do železniške postaje

Prihaja najlepši čas v letu. Prižigajo se praznične luči. Tudi v našem mestu je zagorelo na tisoče drobnih lučk.

Prižgali smo si jih tudi mi, ki smo se v petek zbrali pred Knjižnico Črnomelj in se podali na drugi Pohod z lučkami.

Pred knjižnico nas je pričakala prijazna gospa Tatjana, ki je bila ta večer naša vodička. Sicer pa je ga. Tatjana Zupančič predsednica Turističnega društva Črnomelj in nam z veseljem priskoči na pomoč.

V lanskem letu smo se z lučkami podali na Griček, od tam pa do starega mestnega jedra. Letos pa smo v soju drobnih lučk in z roko v roki pohod pričeli pri knjižnici in pot nadaljevali v smeri železniške postaje. Prva postaja je bila Kulturni dom, druga Jurjevanjska draga, tretja stara lokomotiva pri železniški postaji in cilj železniška postaja. Med potjo smo spoznali veliko zanimivosti, ki nam jih je povedala naša vodička.

Kljub deževnemu in mrzlemu vremenu, se je našemu povabilu odzvalo lepo število staršev in otrok. Nekoliko prezebli so bili le naši noski, v srcih pa je žarela toplina, ki smo jo ta večer podelili drug drugemu.

Drugi Pohod z lučkami je uspel in naslednje leto se ponovno snidemo. Hvala vsem, ki ste se udeležili pohoda in seveda hvala gospe Tatjani za prijetno vodenje.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj