Na vsebino

Vučić Kavšku podelil zlato medaljo

Foto: Občina Črnomelj
Foto: Občina Črnomelj

Črnomaljski župan Andrej Kavšek se skupaj s podžupanom Dubravkom Čengijo in zgodovinarjem Janezom Weissom mudi na obisku v Republiki Srbiji, kjer mu je srbski predsednik Aleksandar Vučić podelil zlato medaljo za izjemne zasluge v kulturnih dejavnostih in razvoj prijateljskih odnosov med Srbijo in Slovenijo. Občina Črnomelj in Mestna muzejska zbirka sta namreč podprli in aktivno sodelujeta v projektu postavitve muzejske zbirke zgodovinskega in etnološkega značaja v Miličih, s katero bi predstavili zgodovino Uskokov v Beli krajini. Pobudnik projekta je Slovensko srbsko poslovno društvo (BASS).

Obisk je posledica nedavnega obiska srbskega zunanjega ministra Nikole Selakovića v Miličih, 25. maja letos, ko si je slednji ogledal lokacijo bodoče muzejske zbirke. Občina Črnomelj ima v projektu povezovalno vlogo, medtem ko tukajšnja Mestna muzejska zbirka nudi strokovno podporo. Z ministrom Selakovićem se je župan z ekipo sestal tudi tokrat.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj