Na vsebino

Vse o Facebook marketingu

V Podjetniškem inkubatorju je danes potekalo predavanje o oglaševanju produktov in storitev preko družbenega omrežja Facebook, ki se ga je udeležilo 30 mladih (bodočih) podjetnikov.

Predavatelj Karlo Bradica, ki je tudi strokovnjak za Facebook in Google oglaševanje ter odličen analitik, je izpostavil, da je dobro targetiranje kupcev ključnega pomena za uspešno Facebook kampanjo. Slovenija je namreč izjemno majhen trg, kjer Facebook algoritmi slabo targetirajo kupce. Bradica svetuje targetiranje kupcev na podlagi testiranja različnih oglasov in rezultate le teh preveriti. Kot povzame Bradica: »Marketing je testiranje«.

Pri Facebook oglaševanju ne velja zanemariti izjemno pomemben aspekt merljivosti oglasov na podlagi sledenja ali t.i. tracking. Brez trackinga ni marketinga, kar velja za eno od zlatih pravil v oglaševanju. Med različnimi orodju za sledenje je najbolj razširjen Google Analytics.

Ste vedeli, da več kot 75% uporabnikov dostopa do Facebooka preko mobilnih naprav? Zelo pomembno je torej, da so oglasi in spletne strani optimizirane za mobilne naprave.

Marsikomu se je že zgodilo, da je na določeni spletni strani želel kupiti določen izdelek, a se za nakup ni odločil, kasneje pa se mu je ravno ta produkt pojavil med Facebook novicami. Bradica to pojavljanje pojasnjuje z remarketing-om oz. s ponovnim trženjem, ki je poseben način oglaševanja, ko osebo izdelki preko spleta sledijo.

O targetiranju, merljivosti oglasov, remarketingu in ostalih aspektih Facebook oglaševanja se lahko več naučite in praktično preizkusite na delavnici Karla Bradice v Podjetniškem inkubatorju Bela krajina, 10. novembra, ob 17. uri. Prostih mest je 15! Prednost pri prijavi imajo člani coworkinga in Podjetniškega inkubatorja Bele krajina, za katere je delavnica brezplačna. Za ostale velja prijavnina 19€. Prijave sprejemamo na elektronski naslov: [email protected].

Vir: RIC Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
37
46
57
69
78
83
91
23
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj