Na vsebino

Vrhunski koncert komornikov Glasbene šole Črnomelj

V prijetnem ambientu cerkvice sv. Duha v Črnomlju je sinoči potekal koncert komornih skupin Glasbene šole Črnomelj.

Dobre pol ure je trajala odlična izvedba učenk in učencev, katere so za nastop pripravili njihovi mentorji, nekateri so z njimi tudi zaigrali.

V polni dvorani smo najprej prisluhnili duetu saksofonov; Anja Škof in Lara Vraničar sta nam zaigrali skladbo Scotta Joplina The Entertainer pod mentorstvom Eve Saje.

Naslednji je na oder stopil klavriski trio v sestavi Deja Črne (violina), Ajda Bremec (violončelo) in Lan Kordič (klavir). Na nastop so jih pripravili Peter Jud, Jerina Lokmer in Urška Ristić.

Rok Banovec, Luka Vrlinič in njun mentor Miro Dizdar so nastopili v harmonikarskem triu s Kolzejevo skladbo Tango.

Napolitansko pesem Petra Iliča Čajkovskega sta nam zaigrala Pia Žalec na violini in Lan Kordič na klavirju. Za nastop sta ju pripravila Peter Jud in Urška Ristić.

Anton Grahek in Tvrtko Sarić sta pripravila nastop Tiana Ivaniča Kocuvana (tamburica) in Nušo Butala (kitara), ki sta nam zaigrala Špansko serenado avtorja Poppa v priredbi T. Sarića.

Flavtistki Ana Avguštin in Špela Bahor sta nastopili skupaj s svojo mentorico Mojco Rebolj. Dekleta so nam zaigrala skladbo Laura v šoli (Claude Arieu).

Gardelovo skladbo Por una cabeza smo slišali v triu Pia Žalec (violina), Živa Vrlinič (violina) in Zoja Dragoš (klavir). Njihova mentorja sta Peter Jud in Andrej Kunič.

Katja Draginc je za nastop pripravila klarinetiste; Zarja Hutar, Rebeka Kopač, Matic Marentič, Zala Tatalovič in mentorica Katja so nam odigrali skladbo Hueyja Canona Bill Bailey.

Trobilni kvartet v zasedbi Luka Žunič in Gašper Simčič (oba trobenta), David Migalič (rog) in David Kopač (pozavna) pa so nam zaigrali slovensko ljudsko v Pačnikovi priredbi z naslovom Lunca sije, klad'vo bije. Za nastop jih je pripravil Uroš Vegelj.

Koncert je z dvema skladbama zaključil tamburaški kvintet pod vodstvom Antona Grahka. Pri obeh skladba, Zrejlo je žito in Ne čakaj na maj, je zapela Živa Šikonja iz razreda Galine Tubeishat.

Lahko vam je žal, če niste bili v dvorani, ste pa zato vabljeni na koncert orkestrov in pevskih zborov, ki bo 30. maja, ob 18. uri na platoju pred Glasbeno šolo Črnomelj.

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj